петък, 9 декември 2011 г.

Манчестър

На трето място по големина град в Англия, Манчестър, е дом на изкуство, музика, театри, значими атракции и образователни наследства, както и много спорт и забавления . Чист, модерен, с много красива архитектура, силно ще усетите манталитетът на този жив град. Доброто разпределение на всички забележителности, ви осигурява един лесен достъп и възможност за постоянни пътувания .
Добре е да погледнете предварително прогнозите, защото независимо за Острова, тук също всекидневно вали дъжд, но пък в повечето моменти е за краткосрочно и бързо охлажда Манчестер през лятото.

Ако благоволявате преди да започнете вашата ваканция , да хвърлите един бърз поглед над някои от знаменитите за вас забележителности, „ Колелото на Манчестър”(Wheel of Manchester), ви изнася една необикновена гледка и то от сърцето на града, на площад Ексчейндж(Exchange Square).

Град от викторианските времена, Манчестър и до ден днешен закриля своята величествена архитектура, която разказва много за миналото на центъра . Монумента на принц Алберт(Albert Memorial) е в центъра на площад Алберт пред кметството на Манчестер . Важната църква(Holy name of Jesus) се намира на Оксфорд Стрийт. Друга важна постройка е Манчестерската библиотека(Central library). Тя се вижда на площад „Св. Петър”(St Peter’s Square). Кметството е запазило викторианския си стил(Manchester Town Hall). В събота и неделя билета е безплатен за летовници . Римокатолическата църква(St Mary's Roman Catholic Church) е смесица от богато украсен интериор в стил 19-ти век, както и работа на знаменити основатели .

Едни от знаменитите галерии тук са: ArTzu Gallery, Bankley Studios Gallery, която вмества картини на около 30 артиста, Cornerhouse- една забележителна галерия, която вмества експонати на цели 3 етажа, Manchester Art Gallery, която включва независима колекция от произведения, Cube Gallery, която ще ви разкрие съвременна архитектура и градски дизайн.
В музей Болтън(Bolton Museum) ще ви разкрие много за хрониката на центъра . Отделна колекция от исторически носии ще откриете в изложбата на костюми(Gallery of costum). Разнообразни знаменити сбирки са Музеят на транспорта, на науката и индустрията .

Където и да отидете в този град, бъдете сигурни, че ще останете приятно изненадани .

За да си резервирате онлайн самолетни билети до Англия, трябва да си направите ранна резервация.

Няма коментари: